woensdag 4 februari 2009

Google Earth 5.0 : Zalige nieuwe items!

Google Earth, schitterend programma als je het mij vraagt.    

Je kan door het gebruik van Google Earth reeds een educatieve meerwaarde geven aan jouw lessen.  Denk maar aan je actua,  de W.O lessen, godsdienstlessen, ... telkens men over een stad of een land praat kan je dit heel duidelijk gaan illustreren dankzij google earth.   
Je kan naar de stad toevliegen en van dichtbij gaan bekijken.  Je krijgt ook dankzij de koppelingen naar foto's en Wikipedia bijkomende informatie over de verschillende plaatsen terugvinden.   
Dit op zich was al super, maar de nieuwe versie kan nog veel meer. 

Nieuwe items: 

Met Google Eath 5.0 (beta-versie)  kan je historische beelden over heel de wereld bekijken. Google bied hierdoor de gebruikers de mogelijkheid aan om een tijdreis te maken door het opvragen van historische beelden waarin situaties in een andere periode te zien zijn. 

Informatie over de zeebodem en het zeeoppervlak afkomstig van oceaanexperts terugvinden en vereenvoudig rondreizen met audio- en stemopname is ook mogelijk geworden in de nieuwe versie. 

Onderstaande video geeft je meer informatie over de nieuwe functionaliteiten uit Google Earth 5.0 ! 



Op de website van google earth kan je ook een heleboel gadgets vinden onderverdeeld in verschillende categoriën.  Ook wel eens nuttig om door te nemen.  Het kan wel nog eens bruikbaar zijn tijdens één of andere les.  Klik hier om een kijkje te gaan nemen.

Downloaden Google Earth:  Klik hier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten