maandag 15 december 2008

ICT => Kerst, Nieuwjaar en Winter

De Sint is nog maar net weg of de Kerstman komt er weer aan.   
 
Volgens mij is het nu het geschikte moment om tijdens de lessen ICT het ook eens over Kerstmis te hebben.
 
Tijd is iets wat je vaak ontbreekt daarom krijg je van mij een verzamelsite waar je heel veel nuttig materiaal kan op vinden. 
 
 
KERSTMIS!
 
 
Op deze website vind je achtergrond over de kerstman.  Links naar kruiswoordraadsels, lesmateriaal, gedichtjes, liedjes, verhalen, suggesties voor jong en oud, kleuterplaten, bouwplaten, knutseltips,  vouwwerkjes en zoveel meer.  
 
Ook op : http://kerstmis.yurls.net/   en http://webje-kerst.yurls.net/  vind je heel wat nuttig materiaal zoals: 
 
Filmpjes uit de beeldbank reeds voor jou geselecteerd, lesidëen, knutselidëen, vanalles over oud en nieuw en nog veel meer.
 
 
Site waar je nog kerstkleurplaten kunt van afhalen:  http://kleurplatenarchief.yurls.net/index.php?mod=yurlspage&pageId=40078
 
 
NIEUW OP HET INTERNET!!!!!!!
 
Iets dat nieuw op het internet te vinden is zijn:  Doe-paden , Kies-paden en Web-paden.   Dit zijn Yurls die rond een bepaald thema gemaakt zijn en dadelijk bruikbaar zijn in je les.   Kant en klaar lesmateriaal kan toch handig zijn! 
 
 
 
Doe-paden zijn voor de kleuters en het eerste leerjaar : 
 
(Heel leuk in dit doe-pad is het spelletje nr 7 => Dit is een stoomtreintje dat door middel van jouw aanwijzingen naar een bepaald educatief spel rijdt)
 
 
Kies-paden zijn gemaakt voor kinderen van het tweede leerjaar tot het derde leerjaar.  Het vierde kan hier ook soms bij aansluiten)
 
Web-paden zijn gemaakt voor kinderen vanaf het (vierde leerjaar) tot het zesde leerjaar.
 
(=> in een webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren, Soms moet je een stukje lezen, een filmpje bekijken of ergens naar luisteren!  Heel goed voor zelfstandig werk in te oefenen. Het werkblad staat op de website zelf en kan je uitprinten of downloaden.) 
Probeer dit zeker eens uit met je klas.  Eerste keer kan moeilijk zijn maar er bestaan er zoveel dat het een gewoonte kan worden.  
 
 
NIEUWJAAR!
 
 
Doe-pad Oliebol:  http://doe-pad-oliebol.yurls.net/ 
 
Kies-pad oud en nieuw:  http://kies-pad-oudennieuw.yurls.net/
 
 
WINTER!
 
 
Ik denk dat je met deze verzameling site's wel al wat ICT kan tijdens je lessen integreren over de onderwerpen WINTER en  KERSTMIS en NIEUWJAAR.  


Veel ICT plezier met dit aanbod van site's! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten