donderdag 22 oktober 2009

Jossoft

Deze e-mail heb ik een tijdje geleden ontvangen van Broeder Jos. De ontwerper van Jossoft.


Jossoft is een verzameling van een heleboel wiskunde en taalprogramma's gebundeld in 1 geheel.

Dit alles is gerangschikt volgens leeftijd en vak!

Lees maar eens wat hij schreef!



Hallo,

De nieuwste versie van de Jossoft-cd is nu beschikbaar op de Jossoftwebstek http://users.telenet.be/jossoft/

Alle programma's kregen verbeter- en evaluatiegeluiden. Bovendien werden tal van programma's verfijnd en zijn onvolkomenheden weggewerkt. Dertien nieuwe wiskundeprogramma's zijn toegevoegd.

De moedertaalprogramma's 02 t.e.m. 18 bevatten geluidsbestanden. Die geluidsbestanden bevatten uitsluitend woorden en zinnen, 1049 in totaal. Met uitzondering van de vijf-minutentest voor wiskunde hebben alle programma’s nu ook verbeter- en evaluatiegeluiden. Bij een goed antwoord klinkt een helder geluid en bij een verkeerd antwoord is dat een dof geluid. Bij de eindevaluatie van een menuonderwerp weerklinkt applaus of een donker geluid. Bovenaan in het midden staat een aan- en uitknop voor de verbetergeluiden met daarnaast een luidsprekericoontje met of zonder rood x-teken.


Op de Jossoftwebstek vind je nu een installatiebestand van een cd-rom met 98 educatieve programma's : 37 voor moedertaal en 61 voor wiskunde. De cd-rom heeft ruim 85 mb schijfruimte nodig.


Op de jossoft-cd vind je zes koppelingen naar beknopte en uitgebreide overzichten van de moedertaal- en de wiskundeprogramma's en van de beoogde eindtermen.

Met vriendelijke groeten.

Jos Beyens





Hartelijk dank! Voor al je werk !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten